BG EN
Начало История Флора Фауна Селото Галерия Линкове




Малък орел (Hieraaetus pennatus)

Дължина на тялото му е от 46 до 53см. Има два вида окраска – светла и тъмна. Обитава северна Африка, южна Европа и близкия и среден Изток. В защитената местност гнезди една двойка в горската й част. Гнездото е разположено на дърво. Снася 2 яйца през месец май и мъти около 35 дена. Малките напускат гнездото на 40 - 45 дневна възраст.Храни се с дребни гризачи и птици.